Sekitar Majlis Penyerahan Kunci PR1MA Kg Bukit Lada, Kerdau

Rabu 26 Julai 2017

2.30 petang

Ketibaan YAB Dato Sri Di Raja Menteri Besar Pahang 26 Julay 3.30ptg , setelah selesai mesyuarat MMK di Majlis Perbandaran Temerloh menjenguk dan meneliti situasi Rumah PR1MA. Keadaan rumah yang selesa serta staretgik kedudukannya memberi sedikit sebanyak keselesaan kepada penerima rumah berkenaan.

Ketbaan YAB Dato Sri Di Raja Menteri Besar Pahang 26 Julay 3.30ptg , setelah selesai mesyuarat MMK di Majlis Perbandaran…

Posted by Syed Ibrahim Syed Ahmad on Rabu, 26 Julai 2017

Setelah lawat tapak dan situasi PR1MA Kg Bkt Lada Kerdau, majlis dimulakan dengan Ramah Mesra serta Silaturahim Aidil Fitri Dun Kerdau. Majlis yang dihadiri melebihi 7000 kehadiran ini telah dapat mendengar sendiri amanat YAB Menteri Besar Pahang tentang beberapa pekara :

Samada Penyelarasan PR1MA di Negeri Pahang yang menjadi manifesto janji ditepati Kerajaan Negeri Pahang. Ia telah berjaya dibangunkan diseluruh Negeri Pahang termasuk Dun Kerdau. Namun PR1MA Kerdau adalah antara yang terawal siap dengan sempurna.

YAB Dato Sri juga mengalu-alukan sukarelawan yangtelah ditawar oleh TH sebagai bakal-bakal haji yang akan melaksanakan ibadah itu pada tahun ini. Mereka bukan sahaja diberi wang saku sebagai bantuan sebanyak RM3000 bahkan mereka diraikan oleh YAB Dato Sri Menteri Besar sendiri.

YAB Dato Sri juga sempat menjelaskan tentang usaha-usaha Kerajaan yang konsisten dalam menyelesaikan isu tanah. Hari ini dua buah kampung seramai lebih 300 penerima Notis 5A dalam DUN Kerdau. Cuma mereka yang menerima tawaran ini mestilah menghargai setiap pemberian dengan menjaganya de ngan baik, membangunkannya dengan sempurna disamping elakan menjual hanya sekadar untuk mendapat keuntungan singkat. Namun pemberian ini biarlah menjadi asetuntuk keluarga dan anak cucu.

Majlis ramah mesra ini menjadi lebih meriah dengan kehadiran rakan-rakan Exco dan Adun serta Ketua-Ketua Jabatan Negeri dan Daerah serta kepimppinan setempat.

Juadah Aidilfitri juga telah terhidang seadanya kepada para hadirin

Muga Allah berkati Semua.

27Jul 4ptgSetelah lawst tapak dan situasi PR1MA Kg Bkt Lada Kerdau, Majlis dimujakan dengan Ramah Mesra serta…

Posted by Syed Ibrahim Syed Ahmad on Rabu, 26 Julai 2017

YAB Dato Sri Menteri Besar dan YB Dato Sri Wan Rosdi selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Perumahan turun kemeja-meja penerima Kunci PR1MA dan Bantuan Haji. YB Dato Sri Setiausaha Kerajaan Negeri serta YB Dato Sri Mohd Sharkar Shamsudin II II turut menyampaikan Notis 5A kepada penerima-penerima. Muga semua mereka diberkati Allah.

26 Jul AsarYAB Dato Sri Menteri Besar dan YB Dato Sri Wan Rosdi selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Perumahan turun…

Posted by Syed Ibrahim Syed Ahmad on Rabu, 26 Julai 2017

 

27Julai Maghrib :
Selesai dari Program
YAB Dato Sri Di Raja Menteri Besar tidak langsung meninggalkan majlis. Namun sempat juga menziarahi 10 warga mas yang uzur terlantar. Disamping menyampaikan sumbangan peribadi kepada mereka.
Kami juga di #PKDK mengucapkan jutaan terima kasih kepada ASPA – MENTIGA – JKM & Belia Kerdau yang turut serta mengiringi MB serta meyumbang samada tenaga, pemikiran dan saguhati kepada penerima warga mas.

27Julai Magrib :Selesai dari Progrem YAB Dato Sri Di Raja Menteri Besar tidak langsung meninggalkan majlis. Namun…

Posted by Syed Ibrahim Syed Ahmad on Rabu, 26 Julai 2017

Selesai seluruh acara
Petang 26 Julai di PR1MA Bkt Lada YAB Dato Sri Di Raja terus melayan seorang demi seorang mendengar dan meneliti sebarang rungutan dan rayuan. Juga menerima sebarang surat menyurat termasuk sebarang macam permohonan yamg dibawa oleh rakyat mahupun wakil rakyat sendiri.

26 Julay Selesai seluruh acara Petang 26julai di PR1MA Bkt Lada YAB Dato Sri Di Raja terus melayan seorang demi…

Posted by Syed Ibrahim Syed Ahmad on Rabu, 26 Julai 2017

 

 

KOMEN DI FACEBOOK

818total visits,1visits today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.